Tabor 2013

Home Up

Chřenovice 2013 - Království pohádek - 14.7. - 20.7.2013

Hymna:
Na táboře bylo letos 23 dospělých a 29 dětí. Měli jsme dva oddíly, ale bylo to spíš formální. Hlavní rozdělení spočívalo v tom, že se větší  děti starali o menší a dospělí se starali sami o sebe. Zde fotogalerie.
Rodina hospodského s princeznou Šárkou. Hejkalovi se s Bludičkou narodila malá Bludička a ještě Křemílek s Vochomůrkou. Královská rodina. Rodina čarodějova.
Shrek s Fionou a Kocourem. Rodina chytrých: Vševěd, Chytrá Horákyně a prozatím Neználek, brzy však Všeználek. Trpaslíci s loupežníkem. Vodnice se svými trpaslíky.
Strašidýlko Karolínka,princezna Jůlinka a Sněhurka. Královská rodina z chudého království. Emanuel a víla Amálka. Doktor Voštěp s rodinou.
Sněhurka a sedm trpaslíků. Rumcajs s princeznou Emou. Strašidla. Jája, Pája a děda Lebeda.
Odjezd za krásného počasí v neděli v 11:00 času paní předsedy. Vyprovodit nás přišla i delegace tábora hasičů ve složení Sněhurka, Vlk a Vochomůrka Na náměstí byli k vidění různé postavy, ale nejhezčí byla samozřejmě královna. K překvapení všech se objevil Anděl Páně. Nakonec dorazil pan král.
První večer museli všechny pohádkové postavy předstoupit před královnu a přislíbit jí pomoc v boji proti zlým šotkům, kteří ukradli list z pohádkové knihy. Pomoc pak museli stvrdit podpisem. Čarodějův kamarád pavouk Eda děti rozdělil do oddílů.
Pondělí - faktor strachu nad kopřivama. Výroba cinkátek. Kamenný šotek nás poslal za poustevníkem, po kterém jsme chtěli jeho oslíka.
Museli jsme mu ale pomoci zbavit se vah osudu a pak jsme si oslíka skutečně odnesli. V táboře se oslík oklepal a vypadly z něho zlaťáky, které jsme potřebovali pro kamenného šotka, který nám za to radil, kde nachytat jeho zlé kamarády. Odpoledne jsme byli na výletě.
Úterý - hledání pohádkových postav nám zabralo celé dopoledne. Odpoledne na jezu přebíhání lehátek. Faktor strachu - šáhni si mezi hladové brouky.
Středa - výroba andělíčků. Sjezd z jezu na lehátkách byl takřka denně. Výlet na Stvořidla.
Šotkové nám začernili pohádky - cestou na Stvořidla. Konečně hymna.
Čtvrtek - výroba naušnic. Na návštěvu za námi přijela i Eliška. Návštěva Kovacího Hamru.
Musíme napravit škody, které nám šotci neustále působí. Nejlepší hra celého tábora.
Výpravu za pokladem vedl rytíř Ben. Pečení placek. Guláš.
Pátek - luštění zakódované zprávy. Odemykání bedny s pokladem,. který tam nakonec nebyl. ˇPochytaní šotci.
Tady jsme našli posledníhoˇšotka a rozbyli mu lahvičku s jeho inkoustem, navíc měl u sebe klíč od malé truhly. Diplomy. Královna děkuje všem za záchranu pohádkové říše večer u ohně.
Sobota - pamětní listinu jsme zakopali na tradičním místě, které určila Justýnka. Smutné loučení.