LES 2011

Home Up

21.5.2011 IV.ročník akce "Pohádkový les" Děkujeme všem sponzorů za pomoc: Městskému úřadu Trhový Štěpánov, ZD Trhový Štěpánov,paní Vladimíře Červové, Městskému úřadu ve Vlašimi, , firmám Logio, Baff,Pinko,Rabbit, Jeno,Peter, KaT,Globus, manželům Lejčkovým, panu Tomáši Smutnému,panu Františku Musilovi, panu Janu Veselému a spoustě dalších. Dále bychom rádi poděkovali, že se nám vyvedlo počasí.   Po lese se pohybovalo 83 pohádkových postav, za podpory dalších 7 pořadatelů z řad Organizace. Na trasu vyrazilo postupně 576 dětí za doprovodu zhruba 900 dospělých. Zde možno shlédnout další fotodokumentaci.

Nejprve bylo nutno na louce vyhledat PANÍ KNĚŽNU (byly tři) - u nich si vyzvednout kartičku s mapou, aby se vědělo, kudy jít a žádná pohádka se nevynechala. S kartičkou se pak přistoupilo k PANOŠŮM, hlídajícím bránu do pohádkového království  a Ti Vás pak po zodpovězení několika otázek vpustili do Pohádkového lesa.Pokud se u brány  vytvořil hlouček, bylo možno zabavit se zatím na louce s KRTEČKEM, ŽABKOU a  ZAJÍCEM nebo zkusit najít GOLEMA či OTESÁNKA.

Pořadí hlídal trubač, který ukazoval pořadová čísla účastníků, kteří se mají na vstup připravit a nemuseli stát ve frontě.

V lese vyrostla chaloupka na kuří noze a v ní Baba Jaga. Před chalupou stál Ivan a snažil se, aby se chaloupka otočila k němu. Kolem se navíc motaly obživlé pařezy.
Hned do prvního mlází se nastěhovali loupežníci. Byl to pro mnohé návštěvníky šok, jelikož počítali s tím, že je mordýři přepadnou na stejném místě jako vloni.
Po více neř dvou letech se k nám do lesa opět nastěhovali Křemílek s Vochomůrkou v nové chaloupce a s novým kamarádem broukem Prskavcem. Ten si sebou navíc přitáhnul dělo, s kterým neváhal střílet.
Nově se přišli podívat také trpaslíci se svojí Sněhurkou. Ovšem zahlédnout je pohromadě nebylo jednoduché. Trpaslíci Sněhurku zlobí a nejraději po ní házejí šišky.
To víly, ty jsou hodňoučké a navíc krásné. A tak setkání s nimi byl zážitek.
Dlouhý si se svými kamarády vybral místo ve stínu a přivezli si sebou z cest drahokamy, které rozdávali pocestným.
Překvapení čekalo u rybníčku. Místo starého vodníka bydlí tam Rákosníček i s hvězdičkama.
Vrátil se i král a rovnou i s královnou, šaškem a dcerou princeznou Radkou. Ta měla být smutná, ale bylo hezky a tak byla veselá.
Karkulka opět ukazovala cestu a vlk běhal po lese a vrčel na děti.
Motýl Emanuel má problém, z teplých krajů k nám zavítal tropický motýl Ibrahím a začal se motat kolem Makové panenky. Navíc má lepší křídla, modernější oblečení a stále se směje.
Čerti si pozvali posily a objevilo se druhé peklo. V obou jsou knihy hříchů a čert s kartami a žížalami, které mu lezou z nosu všechny pěkně třídí. A nechybí ani váha.
Včelí medvídci v plném složení i s Pučmelounem a cvrčkem s basou.
Čarodejnice lítala jak divá. Spejbl s Hurvínkem se starali o servis pro všechny.
Ledová královna měla oproti loňsku jednou tolik sluhů.
Ferda mravenec s beruškou sloužili u výstupní brány.
Limo Prosté venkovanky Eva s Ivou čekali na louce na svého loupežníka. Pivo